Johan i hallen

KÖTT, SMAK OCH RELATIONER. DET ÄR VAD DET HANDLAR OM.

Vi jobbar med smak. Och din lönsamhet.


 • I motsats till vad många tror, så är det inte dyrare att använda köttråvaror som smakar bra. Tvärtom. I hundra år har vi samlat bevis på det. Med bättre kött blir det mindre matsvinn, vilket gör att du slipper betala för sådant du inte kan använda. Och ju bättre köttet smakar, desto större chans att dina gäster kommer tillbaka. Bättre kött ger dig helt enkelt fler nöjda gäster per krona. 

 • Vårt mål är att din lönsamhet ska öka. Det ska löna sig att jobba med oss. Något vi tagit med oss från åren i Saluhallen är att jobba för att kunderna ska komma tillbaka. Relationen är det viktigaste av allt för oss. Det är relationen med dig och alla kunder som gjort att vi vuxit genom åren. Mycket av både produktutveckling och nyförsäljning har vi också våra kunder att tacka för. Dessutom händer det titt och tätt att kunder säger att de ser ett samband mellan sin egen lönsamhet och hur stor andel de köper av oss på Johan i Hallen. Sådant värmer. 

 • #

 • produkter

  VÄRLDENS ALLA SALUHALLAR.


  Du som verkligen bryr dig om köttet och smaken, det är du som handlar av oss. I vårt sortiment hittar du kvalitetsprodukter. 

  Och du kommer att hitta många olika slags produkter. Vårt sortiment ser ut så, för vi har så många olika typer av kunder. Från foodtrucks till restaurangkejdor till finkrogar. De har helt olika behov och köper helt olika produkter. Fast de har en sak gemensamt – de är intresserade av kvalitet. Nej, vi ska inte nämna några namn. För oss är alla lika viktiga. Vad vi vill är att förse dig med produkter som matchar din vardag, oavsett vad du heter eller vilken slags restaurang du driver.

  Våra 100 år i branschen har resulterat i ett nätverk av bra uppfödare och leverantörer över hela världen. Tack vare dem kan vi skaffa fram rätt produkter – när du behöver dem – oavsett om de kommer från slätterna i Västra Götaland, Skåne, Australien eller från andra sidan Polcirkeln. 

 • #

 • produkter

  Vår egen produktion och tillverkning.


  En stor del av Johan i Hallens själ sitter i produktionen och tillverkningen. Förutom att vi njuter av att skapa egna produkter och nya smaker, så håller det kunskapen på hög nivå. Det har vi alltid gjort.

  Ta korven till exempel. Någon gång på 90-talet började kockarna muttra om att det inte gick att köpa korv som platsade på en restaurangtallrik. Då tog vi fram receptboken från 1905 (när farfars far gick sin charkutbildning), använde recepten och lade till en modernare kryddning. Idag kommer 30–40% av allt vi säljer från vår egen produktion.

  Det är också vanligt att vi fungerar som restaurangens förlängda produktionskök. Här har vi stor kapacitet. Vi väljer ut, hängmörar, kokar, röker, styckar, viktanpassar, putsar och benar ur. När du får behovet, så finns kunskapen om kött och chark, hantverkskunnandet och den bästa utrustningen hos oss. Säg bara till, så levererar vi produkten exakt som du vill ha den.

 • #

 • service

  Det viktiga samtalet.


  När du ringer till oss får du prata med en matintresserad köttexpert med restaurangvana. Den personen kommer att lyssna, ställa frågor och fungera som ett bollplank, oavsett om det gäller lönsamhet och ekonomi, logistik eller inspirera till dagens lunchmeny.

  För oss är det viktigt att förstå hela situationen. När vi vet sammanhanget och hur du ska använda råvaran, förstår vi med en gång hur styckningsdetaljen ska se ut. Kunskapen om hur produkten ska användas gör stor skillnad.

  I slutändan handlar allt om smak, så därför pratar vi smak hela tiden. Vi fokuserar inte på hur vi ska göra den ena eller andra produkten billigare – vi tänker bara på hur vi ska göra den ännu bättre, ännu godare.

  Att vi alltid vill prata med dig, är också en fråga om förtroende. Du ska alltid känna att du kan ringa när du behöver något. Till och med samma dag. Det är nästan lite farligt, men vi gillar det. De snabba bollarna håller oss på tårna och gör att vi måste anstränga oss lite extra. Kanske är det konstigt, men vi gillar verkligen det.

 • #

 • service

  Vi vill ha sakerna hemma.


  Smaken är extremt viktig. Men vi kräver mer än så. Om en produkt ska platsa hos oss, är smaken bara en av flera parametrar. Allt måste hänga ihop – smak, konsistens, pris och logistik. Ska vi snabbt kunna få ut produkterna till dig, måste vi ha dem hemma. Så enkelt är det. Därför har vi så mycket produkter som möjligt hemma.

  Väldigt ofta tar vi hem nya produkter på ren spekulation. Det är så vi testar nyheter. Men för att hitta en enda riktigt bra produkt, krävs det kanske tio försök. Ska man utvecklas, så finns det inget annat sätt. Så gjorde vi till exempel på 80-talet, när vi tog hem biff från Australien och blev först med att kunna erbjuda färsk biff 12 månader om året. Det var ett test som gick hem med råge. Idag kan vi erbjuda ett 50-tal sorters färsk biff året om.

 • #

 • leverans

  Hur vill du att vi levererar?


  Johan i Hallen har växt i takt med att våra kunder flyttat, bytt jobb och öppnat nya restauranger ute i landet. Väldigt ofta har vi fått följa med, vilket på många sätt har format vår leveransorganisation. 

  Idag garanterar vi leverans till 80% av Sverige över natten. Vi tycker det är viktigt, eftersom det inte spelar någon roll hur bra en produkt är, om den inte finns hos dig i tid. Sedan har vi byggt in flexibilitet så att leveranserna kan anpassas efter din verksamhet. Om du har en korvkiosk ser leveransbehovet ut på ett sätt. Om du har en stor hotellrestaurang, ser det ut på ett annat. Men leveransfrågan är alltid något som är avgörande för lönsamheten. Så behöver du dagsleveranser i små citybilar, en jätteleverans per månad, eller något mittemellan? Du väljer helt och hållet vad som passar dig bäst. 

 • #

 • leverans

  Den säkrade leveranskedjan.


  Att bilen ska komma i rätt tid är naturligtvis självklart. Men det är bara en del av vad vi menar med ”säkra leveranser”. Det handlar också om våra leverantörer.

  För att bli en leverantör till oss, måste man först och främst ha något som fångar vårt eller ditt intresse. För det andra måste man ha produkter vi känner att vi kan stå för. För det tredje vill vi kunna lita på leverantören och kunna ha en långvarig relation.

  En del uppfödare och leverantörer har vi jobbat med i flera generationer. De flesta har vi haft långa, fina samarbeten med, även om vi kanske tar en paus ibland. Oavsett vem som är vår leverantör, så har vi alltid våra kunders bästa för ögonen. Om inte våra kunder får rätt kvalitet eller rätt pris, så kommer det alltid att drabba oss. Förr eller senare.

 • Vi vill prata. Då kan vi ge dig exakt rätt produkter och hjälpa dig att lösa problem. När du ringer får du prata med en matintresserad köttexpert med restaurangkunskap. 

 • Vi är på plats vardagar 7.00 – 17.00. Annars är vi hemma och lagar mat med vänner och familj. Fyll i uppgifterna så ringer vi upp dig så fort vi är tillbaka på jobbet. Eller gör ett nytt försök imorgon