Johan i hallen

bild 2

John Stone. En köttproducent som imponerar.

Visa alla ämnen

En av våra bästa producenter heter John Stone. De är specialister på hängmörat, gräsuppfött nötkött. Vi på Johan i Hallen har jobbat med dem i över 25 år. Även om vi befinner oss på olika delar i värdekedjan, har vi mycket gemensamt. De tänker som oss. De vägrar att lämna ifrån sig någonting som inte är bra.

Noggrannhet är deras filosofi

På John Stone går kvalitet alltid före kvantitet. Allt kött som ska bära deras namn måste passera sju olika sorteringssteg. Första gallringen sker redan innan slakt där de väljer ut exakt de djur de vill ha. Allt kött hängmöras och hänger i fyra veckor innan det benas ur.

Ett liv under bar himmel

Alla djur går ute i stort sett året runt. De flyttas mellan olika betesmarker för att gräset ska få chans att växa upp igen. Marken blir naturligt gödslad av djuren som betar där. Och man går långt när det gäller kontroll. Varje djur har en egen, personlig loggbok och hälsojournal.

Hållbarhet ger bättre mat

På Irland har hållbarhetsarbetet kommit långt och tas på största allvar. Men det görs inte för att uppfylla lagkrav, utan för att det är bäst för alla. Resultatet är mat som smakar bättre och är hälsosammare att äta. Och de som driver på hållbarhetsarbetet är bönderna själva, som insett att hållbarare produkter ger stora konkurrensfördelar.

John Stone är en del av Origin Green; ett unikt hållbarhetsprogram för jordbruk, uppfödare och producenter av mat och dryck. Syftet är att öka kvaliteten, reducera växthusgaser, spara energi och vattenförvaltning, samt att öka den biologiska mångfalden.

Långa slaktartraditioner

John Stone har arbetat med kvalitetskött i snart femtio år. De är leverantörer till välrenommerade restauranger och hotell runt om i världen, som Brenners Park i Tyskland, Raffles Hotel i Singapore och The Grand Hotel i Monte Carlo.

Märker restauranggästen någon skillnad, kan man ju undra? Absolut, tveklöst, säger vi på Johan i Hallen. John Stone levererar alla detaljer på ett oxdjur, och genomgående är köttsmaken väldigt hög. Och hängmörningen gör köttet fantastiskt mört och fint i smaken. Visst finns det mycket bra kött ute i världen, men det här är faktiskt lite extra. Smaka själv, så kommer du att förstå vad vi menar. 

Dela den här artikeln: