Johan i hallen

bild 2

JOHBECO förvärvar Gothia Seafood och Fiskgrossisten

Visa alla ämnen

Koncernen JOHBECO, som består av leverantörerna Johan i Hallen, Bergfalk & Co och Fiskeboa, fortsätter att växa. Nu förvärvar de fisk- och skaldjursspecialisterna Gothia Seafood i Göteborg och Fiskgrossisten i Helsingborg – och kan därmed erbjuda högkvalitativa kött- och fiskråvaror i hela Sverige.

Tidigare i år kommunicerade JOHBECO förvärvet av fiskleverantören Fiskeboa, och nu växlar de upp igen. Förvärvet av Gothia Seafood och Fiskgrossisten blev klart i mitten av juni och kommer att stärka företagets erbjudande ytterligare. Koncernen riktar sig främst till kunder inom restaurang- och hotellbranschen, samt fiskdiskar, och kommer i och med den nya affären kunna erbjuda högkvalitativa råvaror oavsett var i Sverige de befinner sig.

– Vi är väldigt entusiastiska över det här. Vi får tillgång till nya marknader, våra kunder får tillgång till högkvalitativa kött- och charkprodukter samtidigt som vi kan förse Johan i Hallens kunder med havets alla råvaror, allt i en leverans, säger Magnus Gustafsson, VD på Gothia Seafood.

Behåller litenheten i det stora
Genom att slå sina påsar ihop kommer leverantörerna nu på ett ännu bättre sätt kunna erbjuda marknaden korta och säkra leveranser vilket garanterar färska och högkvalitativa råvaror. För både Johan i Hallen och Gothia Seafood är det dock viktigt att behålla det personliga engagemanget och närheten med kunderna.

– Våra kunder kommer inte att märka så stor skillnad – vi kommer fortfarande vara det lilla företaget med det stora engagemanget och kärlek för råvaror. Nu har vi alla möjligheter att förse restauranger, hotell och fiskdiskar med de bästa råvarorna av högsta möjliga kvalitet, säger Martin Eriksson, VD för Johan i Hallen.

Målet för JOHBECO är att bli Nordens bästa färskvaruspecialist, och förvärvet av Gothia Seafood och Fiskgrossisten är ytterligare ett steg i rätt riktning. Dessutom ger förvärvet Fiskeboa ett starkt stöd i den totala leveransen.

– Johan i Hallen, Bergfalk & Co, Gothia Seafood, Fiskgrossisten och Fiskeboa blir ett oerhört kraftfullt team som tillsammans kan erbjuda nya och befintliga kunder, från både västkusten och övriga Sverige, de allra bästa råvarorna, avslutar Lars Bengtsson, koncernchef JOHBECO. 

#

Dela den här artikeln: